7/16/2013

SHIT JUST GOT REAL

Sillä tänään sain myöntävän vastauksen eilen jättämääni Working Holiday -viisumihakemukseen! Hakemuksen voi täyttää parissakymmenessä minuutissa osoitteessa http://www.immi.gov.au/, jonka jälkeen maksetaan viisumimaksu 365 AUD (noin 256e) ja sitten vain peukut pystyyn ja odottamaan tuloksia. Muuttoviraston sivuilla sanotaan, että hakemuksen käsittelyyn menee noin 2 arkipäivää, mutta itselleni vastaus saapui jo alle 24 tunnissa!
               

Minulla on 1 vuosi aikaa ottaa viisumi käyttöön, ja se on voimassa tasan vuoden siitä päivästä kun saavun Australiaan. Maasta saa poistua ja tulla takaisin vapaasti, mutta muualla vietetty aika ei lisää viisumin voimassaoloaikaa. Toisaalta en ehdi kuitenkaan olemaan reissussa täyttä 12 kuukautta, sillä sain kevään yliopistohaussa koulupaikan Tampereelta ja koulun penkille on palattava elo-syyskuussa! Mutta välivuosi lisää varmasti opiskelumotivaatiota ja sen jälkeen on mukava palata tuttuihin ja turvallisiin ympyröihin.

Working Holiday -viisumilla saa olla samalla työnantajalla maksimissaan kuusi kuukautta, ja jos olen tämän ensimmäisen vuoden ajan vähintään 88 päivää töissä suurkaupunkien ulkopuolella, esimerkiksi farmityössä tai vapaaehtoishommissa, voin saada vielä toisen viisumin tulevaisuudessa. Tarkoituksenani onkin kerätä työpäiviä maaseudulla, jotta pääsisin vielä joskus takaisin jos siltä tuntuu.

Nyt kun kaikki on viisumin myötä virallista onkin aika alkaa etsimään sitä ensimmäistä työpaikkaa! Ja hommata kansainvälinen ajokortti. Ja opiskelijakortti. Ja vakuutus. Ja luottokortti. Ja sitä fyrkkaa. Ja jotain muuta tärkeää minkä olen jo unohtanut.

Huhhuh 

xx
VK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti