8/21/2013

WE WANT YOU

Viime sunnuntaina sain ihania ja helpottavia uutisia, kaksi eri HelpX hostia oli löytänyt mun profiilin ja pyysi mua töihin!

HelpX on maailmanlaajuinen vapaaehtoistyöjärjestö, johon voi liittyä ja etsiä töitä ilmaiseksi. Siitä saa kuitenkin eniten irti kun upgradaa itsensä eli maksaa 20e jäsenmaksun, jolloin käytössä on enemmän informaatiota työnantajista ja työnantajatkin löytävät sinut helpommin. HelpX:n hostit tarjoavat töitä niin kaupungissa kuin maaseudulla, ja työtehtävät vaihtelevat farmihommista puutarhanhoitoon, siivoamiseen, lasten vahtimiseen ja vaikka mihin. Työnantajat tekevät itsestään ja tarjolla olevasta työstä kuvauksen sivulleen, jossa näkyy myös aikaisempien työntekijöiden antamat arvostelut työnantajasta. Arvostelut helpottavat valitsemaan tuntemattomien ihmisten väliltä itselleen sopivan, ja hyvät arvostelut saaneelle voi melko turvallisin mielin lähteä asumaan ja työskentelemään. Yleensä työnantajat toivovat 25-30 tuntia työtä viikossa asuntoa ja ruokaa vastaan, mutta toiveet vaihtelevat eri työnantajien välillä. Myös työsuhteen kesto vaihtelee yhden viikon ja jopa puolen vuoden välillä, sopimuksen mukaan. HelpX:n avulla on helppo tutustua paikallisiin ihmisiin ja heidän arkeensa, ja lisäksi järjestön kautta saa arvokkaita kontakteja ja unohtumattomia kokemuksia! Plussana on ettei tarvitse ressata pakollisista menoista, kuten asunnosta ja ruuasta, HelpX:n aikana. Lisää järjestön sivuilla http://www.helpx.net/ .



Mutta nyt takaisin niihin mun työnantajiin!

Ensimmäinen viesti tuli sympaattisen oloiselta nuorelta pariskunnalta Yeppoonista, Rockhamponin lähettyviltä. Farmityötä ei ollut juurikaan tarjolla tähän aikaan vuodesta, mutta esimerkiksi puutarhanhoitoa ynnä muuta kyllä. Lisäksi he pystyisivät allekirjoittamaan kakkosvuoden työviisumihakemukseen todistuksen maaseudulla työskentelystä, mikä olisi suuri plussa. Valitettavasti olen matkaamassa pohjoiseen vasta keväällä, joten pyysin heitä odottamaan sinne asti, saa nähdä miten käy!

Toinen viesti tuli eräältä Neililtä Evans Headista, New South Walesista: "Hi Vilma, at the moment we have October free and would love to have you come and help us, work is easy with lots of time to go surfing or swimming, you can check out my listing and let me know if you would like to come and help . cheers Neil"
Kuten huomaatte viesti oli lyhyt ja ytimekäs mutta olin aivan myyty! Helppoa duunia ja surffausta? Deal. Tsekkasin kyseisen herran sivun, työn kuvaan kuuluu kalakaupassa jeesaamista, kuten syöttien purkittamista ynnä muuta jännää. Vastineeksi saan ison sängyn, oman keittiön ja kylpyhuoneen, ilmaisen wi-fi:n ja jaetun pelihuoneen ja baaritilan. Lisäksi tenniskentät ovat lähellä, Evans River lähtee takapihalta ja rannalle sekä keskustaan on lyhyt kävelymatka. Kaiken lisäksi kyseinen Neil oli saanut loistavat arvostelut. Sounds like a dream come true!

Olen viestitellyt Neilin kanssa jonkin verran ja lyötiin lukkoon päivämäärät 30.9-20.10! Vaikuttaa hyvältä tyypiltä, saan kyydin Ballinasta hänen kotiinsa, lähetti paljon hyödyllisiä linkkejä ja linkkasi Facebook-profiilinsakin. Syyskuun loppua odotellessa!

Evans Head -fiilistelyä






Mainitsin aiemmin kakkosvuoden viisumin, sitä voi siis hakea jos on ensimmäisen Working Holidayn aikana tehnyt tietynlaista työtä tietyillä alueilla, pääsääntöisesti suurkaupunkien ulkopuolella. Hyväksyttyä työtä on muun muassa farmityö, hedelmänpoimintahommat, kalastukseen liittyvä työ yms. Listat hyväksytystä työstä sekä postikoodilista löytyy osoitteessa http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/417/eligibility-second.htm . Työ voi olla palkallista tai vapaaehtoistyötä, kuten HelpX:n tai WWOOF:n kautta suoritettua.Työtä vaaditaan yhteensä 88 päivää, ja jokaiselta työnantajalta on pyydettävä nimi paperiin ja selvitys tehdystä duunista. Tavoitteenani olisi saada tuo 3kk täyteen HelpX:n kautta, jotta pääsisin joskus takaisin Australiaan kakkosvuoden viisumilla jos mieli tekee.

Ekat kolme viikkoa sellaisesta työstä tulee siis täyteen ennen lokakuun loppua, jee! Eikä tarvitse murehtia enää kämpästä ja rahanmenosta, jee!

Helpottunut tyttö.

xx
VK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti