7/30/2014

ALICE SPRINGS / KINGS CANYON / KATA TJUTA / ULURU, NT

Ländättiin Puskan kanssa Alice Springsiin  kärpästen keskelle maaliskuun alussa, vietettiin eka yö Alice Lodge backpackersissä ja seuraavat 2 yötä tähtitaivaan alla Northern Territoryn erämaassa, jonka jälkeen palattiin takaisin Alice Springsiin ennen seuraavia seikkailuja.

Ekana päivänä varustauduttiin tulevaan kolmen päivän The Rock Touriin aka täytettiin laukut suolapähkinöillä ja crackerseilla ja valmistettiin gourmet-illallinen ennen tulevia campingpäiviä. Käytiin Anzac Hillillä auringonlaskun aikaan ja chillailtiin hostellilla loppuilta.

Meidät napattiin torstaiaamuna The Rock Tourin pakuun aamukuudelta noin 40min odottelun jälkeen, josta suunnattiin meidän oppaan Adamin johdolla kohti "ydintä" kuten Jaana tapasi sanoa. Ekana päivänä bush toiletit ja puhjenneet autonrenkaat tuli hyvin tutuiksi jo ennen ekaa päämäärää Kings Canyonia. Tehtiin minihaikki kanjonille, ja opittiin samalla lisää aboriginaalien kulttuurista ja bush medicinestä. Kings Canyonilta ajettiin auringonlaskun aikaan ekalle yöpaikalle, jossa tehtiin iso leirinuotio ja valmistettiin ateria kengurunhännän kera. Nukuttiin tahtitaivaan alla swageissa, jotka on vahvempaa matskua kun normi makuupussit mutta silti jännitti painaa pää tyynyyn dingojen, skorpionien ja hämähäkkien keskellä. Hengissä selvittiin kuitenkin seuraavaan aamuun! 












Toisena päivänä suunnattiin ennen auringonnousua campingkeskuksen kautta Uluru-Kata Tjuta luonnonpuistoon. Tehtiin parin tunnin haikki Kata Tjutalla, jonka jälkeen palattiin lounaalle campsitelle. Käytiin virkistäytymässä uima-altaalla, jonka jälkeen tultiin takaisin luonnonpuistoon ja Ulurun juurelle. Adam kertoi meille lisää dreamtime tarinoita, ja tehtiin lyhyt kävelylenkki isolla kivellä ennen kun siirryttiin uuteen spottiin ihastelemaan auringonlaskua. Illalla nukuttiin taas tähtitaivaan alla, tällä kertaa luottavaisimmin mielin kuin edellisyönä!












Vikana päivänä palattiin murikalle, jossa tehtiin parin tunnin base walk. Ja herranjumala ne kärpäset on kaikkialla, kyllä haukka kiinteytyy niitä hätyytellessä. Oli uskomaton tunne kävellä samalla maaperällä josta on nähnyt kuvia ensimmäisen kerran varmaankin yli kymmenen vuotta sitten. Ulurulta lähdettiin takaisin kohti Alice Springsiä, ja paluumatkalla poikettiin vielä kamelifarmilla ennen kun saavuttiin takaisin kaupunkiin. Illalla oli Rock Tourin päätösbileet ja oli kyllä taas sellanen meininki että HUHHUH. 









Sunnuntaina oli mun ja Jaanan vika päivä yhdessä vähään aikaan, lahnailtiin poolilla aamupäivä ja naureskeltiin edellisillan skenaarioille ennen kun lähdin Alicesta Qantasin lennolla Cairnsiin. Farewell Bush!

xx
VK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti