4/02/2014

NEWCASTLE, NSW

Automatka Allanin kanssa meni iisisti, kuski soitteli bisnespuheluita kun kuuntelin dat rap music. Allan heitti mut ystävällisesti Hexhamin rautatieasemalle asti, ei hyväksyny mun kakskymppistä ja toivotteli hyviä reissuja. Hexhamia ei voi kyllä oikeastaan kutsua asemaksi, se on kokonaisuudessaan yks laituri ja kaks penkkiä seläkkäin. Siellä ei ollut tietenkään lippuautomaattiakaan eli eihän siinä sitten auttanut muu kun mennä pummilla Newcastleen asti. Koko matka Port Macquariesta Newcastleen kustansi siis päätähuimaavat nolla dollaria ja muutaman hymyn.

Mun couchsurfinghost Justin odotteli Newcastlen asemalla, heitettiin mun rinkka autoon ja lähdettiin pienelle sightseeingtourille. Justinin ja Brendanin kämpillä mua odotti kokonainen huone kerrossängyllä ja sohvalla, jesss. Käytiin illalla pihveillä ja Guinnessillä viereisessä kantiksessa niiden kavereiden kanssa ja mietiskeltiin seuraavien päivien suunnitelmia. 

Justin anto mun käyttää sen pyörää päivisin, ja tiistaina polkaisinkin sitten tutkimaan kaupunkia vähän lähemmin. Kuljin Civic Parkin kautta merenrantaan, majakalle, muutamalle biitsille, Ocean Batheille ja näköalapaikoille. Surffi huusi mun nimee, mutta koska mulla ei ollut lautaa hostin puolesta ja halusin säästellä fyrkkaa jätin laudan vuokraamatta. Sain kuitenkin hyvin ajan kulutettua aurinkoisessa kaupungissa polkiessa napit korvissa. Sushihammasta kolotti aivan järkyttävän kovaa ja päivän päätteeksi oli pakko sortua pariin makiin. Illalla käytiin Justinin kanssa Blackbutt Reservessä tsekkaamassa parit paikalliset elukat ja tultiin sieltä himaan seuraamaan Australian Openia. Brendan kokkas meille kaikille ruokaa, jonka jälkeen mentiin poikien kanssa illalla keskustaan kuuntelemaan jazzia. Patikoitiin takaisin kämpille, Justin otti matkalla yhteen parkkimittarin kanssa ja heitti siinä rytäkässä olkapäänsä sijoiltaan. Tietty?
















 

Sovittiin edellisenä iltana, että herätään keskiviikkona aikaisin aamu-uinnille Merewether Ocean Batheille seuraamaan auringonnousua, Justin ei ollut saanut ollenkaan unta kivuiltansa, joten lähdettiin sinne sitten kahdestaan Brendanin kanssa. Oli kyllä ihan uskomattoman kaunis aamu, ja sitäkin virkistävämpi uinti meressä! Päätin sivistää itseäni pitkästä aikaa, joten suuntasin taidemuseoon rauhoittamaan sieluani. Kolme hyvin erityylistä näyttelyä oli meneillään, ja inspiroiduin niistä kaikista! Taidemuseon jälkeen kävin Newcastlen museossa, ja maksoin sisään yhteen merinäyttelyyn, noh, sehän oli tarkoitettu lapsille mutta opinpahan jotain uutta siitä mitä aaltojen alla tapahtuu. Tsekkasin myös osion, joka kertoi Newcastlen historiasta, ja lopuksi oli mun lemppari, vedenalaisten valokuvien näyttely. Yritin tuloksetta metsästää vielä muutamaa taidegalleriaa, mutta päädyin hakemaan pikaisesti pari makirullaa ja poljin himaan. Pakkasin  laukut ja Justin heitti mut takaisin rautatieasemalle, josta jatkoin matkaa kohti Katoombaa ja Blue Mountainseja!







XX
VK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti